Groepslessen

Als je met plezier naar je les toegaat en met een voldaan gevoel weer vertrekt, dan heb je jouw ideale les gevonden.

Wil jij online kennismaken met de lessen van Back in Balans? Vraag het gratis online proeflespakket aan!

Wat maakt Pilates & Yoga bij Back in Balans uniek?

Ik geef elke les met al mijn aandacht en nodig jou uit hetzelfde te doen in je uitvoering. Dit leert je om in het moment te blijven en je te verbinden met je lichaam. Te luisteren wat je lichaam nodig heeft en te voelen wat de oefeningen met je doen.  Ik vertel je graag hoe je lichaam werkt, over de link tussen body en mind en onze valkuilen in het dagelijks leven. Door de kleine groepsgrootte zie ik jou als individu, gecombineerd met mijn jarenlange ervaring voelt de les aan alsof hij voor jou gemaakt is!

Neem een kijkje op het lesrooster

yin-yoga-lessen-amsterdam

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogales waarbij vooral zittende en liggende houdingen worden gedaan. Stijfheid in spieren neemt af en de mobiliteit van gewrichten verbetert. Je leert om in het moment te blijven en overbodige gedachten los te laten, waardoor je leert je mind te ontspannen. De diepe stretches werken op het bindweefsel waar de energielijnen doorheen lopen. Dit heeft een positieve uitwerking op je energieniveau.

yoga-studio-amsterdam-lessen

Ashtanga Yoga

Deze dynamische yogales verbetert naast spierkracht en flexibiliteit ook je conditie . Je wordt uitgedaagd om de grenzen van je kunnen op te zoeken zonder er overheen te gaan. Ashtanga yoga bestaat van oorsprong uit een vaste reeks houdingen en richt zich op een dagelijks beoefening. De serie bij Back in Balans is zo aangepast dat hij geschikt is voor wekelijkse beoefening. Na een paar lessen is de volgorde van de serie je bekend en is er ruimte voor meer verdieping.

 

vinyasa-yoga-beginners

Yogaflow

Yogaflow is een combinatie van verschillende vormen van yoga. De lesinhoud verschilt per week. Hierdoor profiteer jij van de positive effecten die het beoefenen van zowel de meer dynamische yogavormen als de meer rustigere yoga vormen met zich mee brengen. Sterkere spieren, verbeterde lichaamshouding en flexibiliteit. Verbetering van de doorbloeding, verhoging van de weerstand en afname van spanningsklachten.

pilateslessen-volgen-watergraafsmeer

BiB-Pilates

Met spierverstevigende oefeningen en stretches werk je aan een goede lichaamshouding. Wanneer de lichaamshouding goed is, hoeft het lichaam niet te compenseren en ontstaan er geen klachten. Daarnaast geeft een goede lichaamshouding een fit, slank en energiek voorkomen. De BiB Pilates methode kenmerkt zich door de toevoeging van  meditatie en ontspanning. 

yogalessen-voor-ouderen

Easy (60+) Yoga Flow / Pilates

Heb jij lang niets gedaan, herstellende van een blessure, of ben je een dagje ouder dan zijn de Easy lessen fijn om mee te beginnen. De lessen hebben dezelfde insteek als de reguliere Pilates en Yoga Flow. Het tempo ligt lager en de oefeningen sluiten meer aan bij deze doelgroep. De 60+ is slechts een indicatie, hiermee hoop ik voor deze leeftijdscategorie de drempel te verlagen. Ook als 60-minner ben je welkom in deze lessen!

 

yogastudio-pilatesstudio-massagepraktijk

Mobility Pilates

Mobility Pilates richt zich voornamelijk op het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten. Concreet houdt dit in  dat gewrichtsklachten afnemen en je pijnvrij kunt bewegen. Daarnaast werk je net als in de BiB Pilates, aan het verbeteren van de core-stability en het opbouwen van lichaamsbewustzijn. De variatie aan oefeningen is enorm en maakt de les dan ook nooit saai.

Back in Balans

Jij verdient persoonlijke aandacht, zowel in de studio als online!

Back in Balans heeft 2 leslocaties. In de eigen studio in de Watergraafsmeer wordt de les gegeven aan maximaal 6 deelnemers. Het huiselijke karakter van deze studio zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt. De tweede leslocatie bevindt zich op 12 minuten fietsen richting het centrum. Deze locatie is met zorg uitgezocht. Ondanks dat deze locatie, en de groepen, wat groter zijn, heeft het dezelfde intieme sfeer. Er is voldoende aandacht voor iedereen!
Je kiest jouw favoriete tijdstip in de week als vast sportmoment. Dit, in combinatie met de groepsbinding, zorgt ervoor dat je geen les overslaat. Kun je een keertje niet, dan mag je inhalen in een andere les.

Naas de studio lessen is er de BiB Online Academie. Ook hier onderscheidt BiB zich met zijn persoonlijke aanpak. Zo ontvang je wekelijke een motivtiemail en mag je altijd hulp vragen. Samen kijken we hoe de Academie voor jou het beste werkt. Klik hier voor meer informtie.

Ben je opzoek naar een studio lesplek, check dan via de button in welke les er een vaste lesplek beschikbaar voor je is.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Heb je een vraag over de lessen, tarieven, abonnementen, etc. Lees dan eerst of je vraag hieronder tussen staat. Zo niet, stuur me een mailtje!

Informatie rondom het corona-virus

BiB houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. De lessen worden sowieso in kleine groepen gegeven. Bij klachten wordt men verzocht thuis te blijven. Naast de studiolessen is er de BiB Online Academy met meer dan 135 lessen. Meer over de online lessen vind je hier. Meer over de tarieven vind je  hier.

Wat zijn de tarieven en abonnementen?

Back in Balans werkt met 3 lesperiodes per lesseizoen. Je schrijft je in voor een hele periode. Deze periode bestaat gemiddeld uit 14 lessen. Je kunt op elk moment instromen en betaald dan het resterende aantal lessen van de lopende periode. Lessen die niet doorgaan bij sluiting van de studio tijdens zon- en feestdagen worden niet in rekening gebracht. Wil je tijdens vakantie of sluiting toch les volgen, dan kun je het online pakket voor leden aanschaffen. Zie voor meer informatie de tarieven

Wat als ik een keer niet naar mijn vaste les kan?

Back in Balans werkt met een digitaal boekingssysteem. Als je binnen de termijn van 8 uur je les annuleert, mag je in een andere les inhalen als er plek is. Je mag van te voren of achteraf inhalen. Je mag geen lessen mee nemen naar de nieuwe periode.

Kan ik mijn kaart stop zetten?

Je kunt je kaart niet stop zetten. Regelmaat en prioriteit stellen aan je les is belangrijk om je doelen te bereiken. In de praktijk werkt het als een fijne stok achter de deur. Indien je je les op tijd annuleert, mag je de les inhalen zolang er plek is. Inhalen mag voor, of na je gemiste les. Zolang het maar binnen de periode gebeurt.

Is er een opzegtermijn?

Back in Balans hanteert een opzegtermijn van 4 weken voor het aflopen van de betaalperiode of seizoen. (afhankelijke hoe de betaling wordt gedaan) 

Wat zijn de voordelen van een vaste groep?

Na jarenlange studio ervaring heeft Danielle gekozen voor vaste lestijden. Praktijk wijst uit dat deelnemers minder vaak verstek laten gaan bij een vast sportmoment in de week. Dit zorgt ervoor dat de lessen het gewenste effect hebben! Daarnaast ben je zeker van een plek op jouw favoriete tijdstip, zijn de groepen nooit overvol en is er aandacht voor iedereen.

Ik weet niet welke les bij mij past?

Wanneer je twijfelt welke les bij je past kun je altijd mailen naar info@backinbalans.nl Danielle kijkt samen met jou welk les het best bij jou wensen en doelen aansluit.

Mag ik een proefles komen doen?

Je bent welkom om op afspraak een proefles te komen als er in plek is in jouw gekozen les. Als er geen plek is, kun je op de wachtlijst komen.

Ik heb lichamelijke klachten kan ik evengoed komen?

Yoga en Pilates hebben een positief effect op verschillende klachten. Danielle is naast yoga en pilatesdocent ook natuurgeneeskundig massagetherapeut, deze kennis neemt ze mee in haar begeleiding tijdens de lessen. Twijfel je of je klacht te ernstig is, stuur dan een mail. Danielle zal je vakkundig advies geven. Daarnaast zijn er de Easy lessen waarin het tempo lager ligt.

Ik heb heel lang niets gedaan, is dat erg?

Nee dat is niet erg. De easy yoga lessen zijn voor beginners en sommige pilates groepen zijn wat makkelijker in te stappen. De groepen zijn dusdanig klein dat er veel persoonlijke aandacht mogelijk is.

Ik ben niet meer zo jong, ben ik bij Back in Balans op mijn plek?

Ook als je niet meer zo jong bent ben je welkom. Samen kijken we welke les er bij je past, denk aan de easy yoga les of een rustigere pilatesgroep.

Wat heb ik nodig?

Je hebt een yogahanddoek of eigen yogamat nodig en voor de pilates een handdoek voor over je mat. De lessen worden op sokken of blote voeten gedaan in makkelijk zittende sportkleding.

Back in Balans

Online Lessen

Naast de studio lessen kun je de lessen ook online volgen! In de Online Academie van Back in Balans vind je verschillende yoga- en pilateslessen. De lessen verschillen in niveau en tijdsduur. Zo zijn er korte lessen voor als je thuis werkt en achter je bureau je schouders wilt ontspannen en kun je verschillende sessies mixen & matchen tot jouw favoriete les. De BiB-talks geven je achtergrond informatie en kennis die je nodig hebt om je doel te behalen. Met een online lidmaatschap kun je de lessen onbeperkt volgen, waar en wanneer jij wilt! 

Blog

Hoe je moeiteloos in beweging komt!

Hoe je moeiteloos in beweging komt!

Hoe je moeiteloos in beweging komt! Je ziet hem wel staan, daar in de hoek, maar de tijd dat je met een beetje discipline de mat weer op sprong is voorbij. De sportschool heb je ook al een tijdje niet meer van binnen gezien. De laatste keer dat je er was, voelde je jezelf...

Lees meer
Hoe jij met gemak fit en gezond blijft!

Hoe jij met gemak fit en gezond blijft!

Regelmaat is de key... Ik ben een koekjesmonster, alles wat van deeg is gemaakt vind ik zalig. Koekjes bij de thee is voor mij een moment van rust en gezelligheid. Van troost ook, zolang er nog koekjes bij de thee zijn komt het goed. Jaren heb ik periodes gehad dat de...

Lees meer

Reviews Groepslessen

– Studiolessen ‘Yoga’ –

Daniëlle is de enige docent die mij steeds weer op de mat krijgt! Geïnspireerd, eerlijk, vakkundig en oog voor persoonlijke behoefte en uitdagingen. Ik geef me graag over aan haar goede zorg, zowel in de Ashtanga- als in de verdiepende Yin-Yoga.”

Muriel

– Studio- en online lessen ‘Yoga en Pilates’ –

Daan geeft hele heldere, goede instructie bij de Yoga en Pilatuslessen. Ik kan mezelf nog steeds verbeteren aan de hand van alles wat ze zegt zowel in de studio als online.

Inez

– Studiolessen ‘Pilates en Easy Yoga’ –

“Ik kom al zeker 10 jaar bij Daan. Naast Pilates volg ik nu ook Easy Yoga. Ik vind Daan zeer kundig, relaxt en super aardig. Al moet ik heel Amsterdam doorfietsen ik mis geen les. Daan houdt van grapjes. Echt een aanrader

Marjan

Back in Balans

Adres
Reamurstraat 34-huis
1097 RH Amsterdam

Contact
info@backinbalans.nl

Info
KVK.nr. 34310837
Cat reg.nr. 20180998
BGN reg. nr. 4683

Locaties Studio's

BiB Massagepraktijk &
Groepslessen
ma t/m do
Studio Amsterdam Watergraafsmeer
Reaumurstraat 34 - huis
1097 RH Amsterdam

Groepslessen
vrijdag

Studio Amsterdam Centrum
Kerkstraat 441
1017 HZ Amsterdam

Ja, ik meld me aan voor nieuws & tips!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

© Copyright 2024 - Back in Balans
Foto credits: José van Riele