Yoga- & massagetherapie

Maak verbinding en luister wat je nodig hebt. 

Toe aan ontspanning? Vraag dan hier het gratis BiB e-book ‘Create Your Own Home Retreat’ aan!

Klachtenvrij door een holistische Oost-West aanpak


In Nederland valt de yoga-massagetherapie onder de natuurgeneeskundige therapie. Het is een geneeskrachtige holistische behandelvorm die zijn oorsprong vindt in Thailand en daar onderdeel is van de reguliere gezondheidszorg. Bij Back in Balans wordt de eeuwenoude Thaise traditie en kennis in ere gehouden zonder voorbij te gaan aan de hedendaagse Westerse gezondheidskennis. De kracht ontstaat vanuit het verbinden van de Oosterse en Westerse visie.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Intake

Tijdens intake nemen we de tijd om te kijken welke klachten er zijn en wat jij nodig hebt. Hoewel de massage altijd centraal staat, kan het zijn dat ik je handvaten meegeef waar je zelf thuis mee aan de slag kan.

Aan de hand van een vragenlijst, en indien nodig een bewegingsonderzoek, gaan we op zoek naar de oorzaak achter jouw klacht.

Er wordt een behandelplan opgesteld met een korte omschrijving van de behandeling en jouw eigen inbreng voor een blijvend resultaat. Soms is advies van een externe specialist nodig. Ben je al onder behandeling van een specialist, dan kan er overleg plaatsvinden. 

De intake wordt afgesloten met een korte behandeling. Afhankelijk van de klacht zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit is natuurlijk in overleg.

Consult

Het consult bestaat uit een evaluatie van de klachten en de massage. De massage bevat yogamassage, oliemassage of een combinatie van beide.

De yogamassage wordt gegeven op de kleding. Door middel van strekkingen, acupressuur en massage-handgrepen wordt het lichaam in beweging gebracht. Je wordt uitgenodigd de yogamassage met aandacht te ontvangen. 

Voor de oliemassage wordt er gewerkt met natuurlijke oliën eventueel aangevuld met essentiële oliën.

De behandelingen zijn zo weldadig dat er vaak al na één behandeling een positief effect wordt ervaren.

Blijvend Resultaat!

We vormen ons door alles wat we mee hebben gekregen en meemaken. We ontwikkelen emoties en patronen waar je je aan vasthoudt.  

Tijdens de behandelingen wordt zichtbaar welke patronen er blokkades veroorzaken en zorgen voor een stagnatie  in de energiestroom. Voor blijvend resultaat is het belangrijk dat je met deze patronen en emoties aan de slag gaat.

In dit proces ondersteun ik je met oefeningen die voor jou haalbaar zijn en bij jou passen. Het is altijd een samenspel van wat ik aanreik en waar jij je goed bij voelt. 

Back in Balans

De Oosterse visie achter de Thaise Yogamassage Therapie?

De Thaise Yogamassage richt zich op het laten stromen van de energie. Deze energie loopt door de energielijnen, ook wel meridianen genaamd, gelegen in het bindweefsel. Hoe stijver het bindweefsel hoe minder goed de energie stroomt. De massage maakt bindweefsel, spieren en gewrichten soepel.

Onverwerkte emoties, verkeerde lichaamshouding, oude patronen en het niet goed voeden van je lichaam kunnen voor blokkades zorgen op deze energielijnen. De energie stagneert en op den duur kunnen er klachten ontstaan. 

Door de strekkingen en acupressure worden energielijnen even dichtgehouden. Bij het loslaten gaat de energie sneller stromen. Blokkades worden in beweging gebracht en afgevoerd.

De Thaise Yogamassage helpt:

  • De energiedoorstroom te herstellen
  • Flexibiliteit te vergroten
  • Klachten aan spieren en gewrichten te verminderen
  • Spanningsgerelateerde klachten te verminderen
  • Meer in het moment te leven
  • Verbinding te maken met je gevoel
  • Emoties te verwerken
  • Hormoonhuishouding te balanceren

Back in Balans

Adres
Reamurstraat 34-huis
1097 RH Amsterdam

Contact
info@backinbalans.nl

Info
KVK.nr. 34310837
Cat reg.nr. 20180998
BGN reg. nr. 4683

Locaties Studio's

BiB Massagepraktijk &
Groepslessen
ma t/m do
Studio Amsterdam Watergraafsmeer
Reaumurstraat 34 - huis
1097 RH Amsterdam

Groepslessen
vrijdag

Studio Amsterdam Centrum
Kerkstraat 441
1017 HZ Amsterdam

Ja, ik meld me aan voor nieuws & tips!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

© Copyright 2024 - Back in Balans
Foto credits: José van Riele