Cursus Holistische Ontspanningsmassage

Twee ontspannen dagen, waarin je niet alleen de fijne kneepjes van het massagevak leert, maar waarin je ook helemaal tot rust komt! Om de massage goed te laten beklijven kun je een 3e oefendag bijboeken als je dit wilt. Deelnemers ervaren de cursusdagen als een retreat voor lichaam en geest en alleen al daarom wordt de derde oefendag vaak bijgeboekt.

Wist je dat:

Z

Aangeraakt worden jouw geluksgevoel verhoogt door gelukstofjes die worden aangemaakt in de hersenen

Z

Een simpele massage van 30 minuten het stressniveau al verlaagt en spanningsklachten doen afnemen.

Z

Het regelmatige ontvangen van een massage het immuunsysteem verhoogt doordat het aantal bloedcellen toeneemt.

Z

Een massage blokkades in de energiebanen in beweging brengt,  waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteund wordt.

Z

Door het soepel worden van spieren én bindweefsel stijfheid in gewrichten verminderd.

En het goede nieuws:

Deze effecten zijn ook van toepassing op de masseur!

Wat kun je na een 2-daagse

Na de 1e module kun je al een fijne ontspanningsmassage geven van 45 minuten voor de rug, nek en schouders. Je kunt het hierbij houden of doorgaan met de andere modules om uiteindelijk een hele lichaamsmassage te kunnen geven. 

Je kunt een ontspanningsmassage geven in huiselijke kring 

Ben jij professional, yoga-docent, personal trainer, doula of therapeut,  dan kun je een ontspanningsmassage integreren in je dienst. De 3e oefendag is hierin gewenst.

Je leert de signalen herkennen wanneer het verstandig is het masseren over te laten aan een massage- of lichaamsgericht-therapeut

Je doet anatomische basiskennis op, die nodig is om de holististische ontspanningsmassage te kunnen geven.

Je leert holistisch te denken en het lichaam als één geheel te zien.

Holistische Ontspanningsmassage

Wat een fijne en leerzame cursus ‘Masseren kun je leren’ heb ik gevolgd zeg. In drie dagen geleerd, om de rug, nek aan schouders heerlijk te laten ontspannen. Fijn om te oefenen, bij een ander, en ook heel fijn om zelf de massage te ontvangen.

Daan heeft heel veel ervaring met zelf masseren en leren masseren. Dat merk je aan alles.
De massage technieken, heb ik thuis meteen kunnen toepassen op vrienden en familie, en ga ik in de toekomst zeker ook binnen mijn bedrijf aanbieden. 

Samenta

Yoga & Reiki docent

Holistische Ontspanningsmassage

De cursus Masseren kun je leren van Daniëlle was ontzettend leerzaam en fijn! Ik ben blij dat ik heb meegedaan, en nu ineens een echte heerlijke ontspannen massage kan geven. De manier waarop Daniëlle les geeft en haar kennis en kunde overdraagt is heel erg prettig en professioneel. Theorie gecombineerd met veel oefenen met tips en trucs van Daniëlle. Enorm fijn!

Ook de setting en het werken in kleine groepen is erg aangenaam. Wat mij betreft smaakt dit naar meer!

Catharina

Particulier

Certificering en oefendagen

Na elke 2-daagse is het mogelijk een 3e oefendag te volgen. Tijdens deze oefendag worden er flink wat massage-meters gemaakt en kan de massage goed beklijven. Per module ontvangt de cursist een deel-certificaat bij 100% aanwezigheid op de cursusdagen en het aanwezig zijn bij de oefendag. Na afronding van alle drie de modules ontvangt de cursist het certificaat  Holistische Ontspanningsmassage.

Hoe zien de cursussen eruit?

Geven en ontvangen
Om goed te leren masseren is het nodig dat je ook weet hoe het voelt de massage te ontvangen. We oefenen op elkaar. Dit gebeurt in een veilige setting, in een kleine groep van maximaal 6-8 personen. Er gaat veel aandacht uit naar het leren voelen.

In het moment 
Je kunt alleen een ontspanningsmassage geven als jezelf ook ontspannen bent. Deze ontspanning vind je door je aandacht in het moment te brengen. Hoe je dit doet, leer je tijdens deze 2-daagse.

Theorie 
De cursus is voornamelijk praktijkgericht maar om de veiligheid van jezelf en degene die je masseert te waarborgen is er enige theoretische kennis nodig. Denk aan: hoe lopen de spieren, het herkennen van contra-indicaties, olie-gebruik, contra-indicaties en je eigen werkhouding. Voor professionals geeft Daniëlle handvaten mee hoe je de massage kunt integreren in jouw eigen vakgebied.

Holistische ontspanningsmassage met olie
De handgrepen van de holistische ontspanningsmassage zijn afkomstig uit de klassieke olie-massage, de thaise yogamassage (drukpunten & dynamic thai), fascia release & ayurvedische massage

klassieke-massage-backinbalans

Holistische Ontspanningsmassage

Met veel plezier heb ik, samen met een vriendin, de massagecursus gevolgd.  Danielles oordeelloze manier van lesgeven maakte het voor mij een ervaring die altijd goed heeft aangevoeld ook al was ik niet altijd zeker of ik de juiste handgrepen aan het uitvoeren was. Het voelde inhoudelijk als een compleet pakket waar ik echt iets mee kan. 

Diana

Verpleegkundige

Holistische Ontspanningsmassage

Voor mij als Personal trainer was de cursus enorm verrijkend. De cursus was uitgebreid opgezet, en er was veel aandacht voor detail. Daan creëerde een veilige, warme omgeving . Er was voldoende persoonlijke aandacht voor elke cursist.Persoonlijke vragen van deelnemers werden ruim beantwoord. Ik verheug mij op de 2e module, die ik zeker ga doen.

Danielle

Personal trainer

Holistische Ontspanningsmassage

Zonder ook maar enige ervaring nam ik deel aan de cursus. Het was bijzonder om te merken wat je kunt leren in korte tijd.

Daniëlle inspireert met haar enthousiasme en neemt je stap voor stap mee in het aanleren van de grepen en houdingen.

Ik vond het echt een superfijne cursus die ik je van harte kan aanbevelen, of je nu beginnend bent of meer gevorderd.

Heleen

Particulier

Holistische Ontspanningsmassage

Masseren kun je écht leren, zeker bij BiB. De cursus was goed samengesteld met een theoretisch deel maar vooral veel praktijk! Daan begeleidt iedereen goed en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De kennis en ervaring van de cursus is een mooie toevoeging voor mij als yogadocent.
Ik ben benieuwd naar de vervolgcursus(sen).

 

Melanie

Yoga-docent

Al na 2 dagen kun jij een fijne massage geven!

Al na de eerste module kun je een fijne ontspanningsmassage geven voor de rug, nek en schouders. Zeker in huiselijke kring is dit de massage waar het meest behoefte aan is. In deze eerste module reik ik je tevens de theoretische basiskennis aan, die je nodig hebt bij alle massages die je gaat geven.

Na de eerste module kun je beslissen of je ook de andere delen van het lichaam wilt leren masseren.Beslis je van te voren om alle drie de modules te doen, dan ontvang je een korting.

Elke module bestaat uit 2 dagen waarin je alle handgrepen leert. Optioneel is er een 3e dag waarin jij het geleerde nog meer kunt oefenen zodat de massage goed beklijft. De oefendagen zijn ook toegankelijk voor deelnemers van voorgaande groepen. Voor het ontvangen van het certificaat is het volgen van de oefendag een voorwaarden.

Over de docent

thaiseyoga-yogamassage-natuurgeneeskundig-therapeut

In 2008 ben ik opgeleid tot klassieke massagetherapeut. Na 10 jaar als masseur aan het werk te zijn, kwam ik in aanraking kwam met de Thaise Yogamassage. Het werken op de gewrichten, de energielijnen en het lichaam meer als één geheel te zien maakte voor mij de behandeling compleet.

In 2019 ben ik afgestudeerd tot Natuurgeneeskundig therapeut in de Thaise Yogamassage, bij Thai Dee , waar ik inmiddels onderdeel uitmaak van het docententeam.

Hoe helend, en verbindend zou het zijn, als het masseren, net als in de Oosterse cultuur, een vast plekje inneemt binnen gezin en vriendenkring. Ik hoop met deze cursussen daar een beetje aan bij te dragen.

Hoe zou het zijn als jij een ondersteunende aanraking kan bieden, aan wie het nodig heeft? Ik leer je graag de skills om een klachtenvrije ontspanningsbehandeling te geven”

Data, algemene informatie & aanmelden

Data, tijden en aanmelden

Data module Rug, nek & schouders
Vrijdag 10, 24 november & 15 december 13:00 – 17:30 VOL
Vrijdag 1, 15 & 22 maart 13:00 – 17:30 uur VOL

Data module Voeten, benen & heupen
Vrijdag 12, 26 april 13:00 – 17:30 uur 

Data module Hoofd, nek, armen & handen
Start medio juli data in overleg op dinsdag of vrijdag

Aanmelden
Stuur een mail naar info@backinbalans.nl

Locatie

Locatie:
De cursus wordt gegeven in de huiselijke studio in de Watergraafsmeer. Het is betaaald parkeren, maar de studio is te bereiken op loopafstand van het Amstelstation. 

  • Studio Watergraasmeer
    Reaumurstraat 34
    1097 RH Amsterdam
Wat neem ik mee?

Trek kleding aan waar je je makkelijk in kunt bewegen en wat je makkelijk aan en uit kunt doen.
Verder heb je nodig:

  • 2 grote badlakens of hammamdoeken
  • 2 kleine handdoeken
  • 1 gasten handdoekje
  • schrijfgerei
Eten en drinken

Je kunt onbeperkt koffie en thee pakken. Er is een kleine versnappering.  Breng zelf je lievelings-lunch mee.

Kan ik mijn cursus annuleren?

BiB geeft 100% restitutie tot 4 weken voorafgaand aan de startdatum van de workshop/cursus. Bij afmelding tot 3 weken voorafgaand aan de workshop/cursus, vindt er een restitutie plaats van 50%, daarna vindt er geen restitutie meer plaats. De plek kan wel overgedragen worden aan een ander in overleg met BiB. 

Zie hier de volledige algemene voorwaarden