Over Mij

Op deze pagina vertel ik je  graag meer over mezelf, wie ik ben, wat me bezig houdt en hoe Back in Balans is ontstaan.

Mijn naam is Danielle Raats, woonachtig en geboren (1971)  in Amsterdam. Ik ben getrouwd met Patrick en samen hebben we een zoon (2001). Ik ben een familie-mens en geniet van mijn vrienden en vriendinnen om mij heen. 

Humor vind ik een groot cadeau, samen lachen van onschatbare waarde. Ik merk wel dat met het ouder worden er ook meer ruimte is voor de serieuze kant van het leven. Al sluit ik nog steeds graag af met een lach.

In 2006 ging ik mij verdiepen in Yoga, met name Ashtanga Yoga. Het atletische karakter en de structuur spraken mij aan. Nu zie ik dat de uitdaging voor mij juist is om structuur meer los te laten en niet altijd te gaan voor het hoogste niveau. Ik kies steeds vaker voor zachtere yogavormen en wissel dit af met een rondje in de sportschool.

Ik vind het belangrijk dat ik blijf doen wat ik nodig heb, van koers durf te veranderen. Niet altijd makkelijk, maar dan zijn kleine stapjes er om uiteindelijk die grote stap te maken.

danielle-raats-backinbalans

Danielle de Massage Therapeut

De opleiding tot klassiek masseur (2009) en de opleiding tot Thaise Yogamassage Therapeut bij Thai Dee ( 2016 – 1019) vormen het fundament van mijn behandelingen. 

Als afstudeer opdracht hebt ik een Thaise Yogamassage Therapie behandeling uitgewerkt die vrouwen soepeler door de overgang heen helpt. 

De laatste jaren verdiep ik mij in massage bij trauma & oncologie. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om in aanraking te komen met kanker en hoe ondersteunend een massage dan is. Ik volg de opleiding Touch Therapy by Trauma & Oncologie van Roni Gilboa.

Sinds 2019 ben ik onderdeel van het docententeam van Thai Dee. In 2023 heb ik binnen Back in Balans de cursus Masseren kun je leren ontwikkeld. Ik geef met veel plezier mijn kennis door.  

Danielle de Docent

Ik geef al meer dan 30 jaar les, ik weet bijna niet beter dan dat mijn weken zich vullen met het geven van lessen. Ik kruip niet in een rol, het is mijn tweede natuur. Het is alsof ik voelsprieten heb ontwikkeld die mij vertellen wat de deelnemers nodig hebben. Ik geef geen les, maar ik beleef de les en neem de deelnemers hierin mee. 

Het opnemen van video-lessen voor de BiB Online Academie, gaat me net zo goed af. Ik visualiseer de deelnemers er bij. Hoewel mijn hart uitgaat naar de live lessen, gun ik het de mensen die niet naar de studio kunnen komen om mijn lessen te volgen. Ik neem de lessen dan ook met net zoveel passie op als dat ik een live les geef. 

 

vinyasayoga-ashtanga-yoga-amsterdam
coaching-natuurgeneeskundig-therapeut

Danielle de Holistisch Coach

Als coach werk ik graag met methoden waarin je je mag verplaatsen in de ruimte. Je voeten op de grond, het aarden en het voelen van de emotie in je lichaam. Het lichaam heeft ons veel te vertellen en met behulp van coaching kan het soms helend zijn om er woorden aan te geven.  

Om het coachen kracht bij te zetten heb ik de opleiding tot Holistisch Coach ( De Upstarter) en Blikopener Coach gedaan. De methoden die ik daar heb geleerd vul ik aan met de inzichten vanuit de Oosterse visie van de 5-elementenleer

Bekend van Fitchannel, Yoga-tv en het Yogamagazine

Het Yogamagazine is in Nederland een veel gelezen blad door yogi’s. Ik vind het dan ook geweldig dat ik hier met regelmaat een bijdrage aan mag leveren. Onder andere als deskundige in de rubriek waar lezersvragen worden beantwoor. 

Bij Yogatv ( het online platform van het Yogamagazine) zijn 2 trainingen te volgen die ik voor het platform heb samengesteld en opgenomen. 

Een van de trainingen (Fit met Yoga) is aan het aanbod van het onlne fitness platform Fitchannel toegevoegd.   

 

 

Back in Balans

Adres
Reamurstraat 34-huis
1097 RH Amsterdam

Contact
info@backinbalans.nl

Info
KVK.nr. 34310837
Cat reg.nr. 20180998
BGN reg. nr. 4683

Locaties Studio's

BiB Massagepraktijk &
Groepslessen
ma t/m do
Studio Amsterdam Watergraafsmeer
Reaumurstraat 34 - huis
1097 RH Amsterdam

Groepslessen
vrijdag

Studio Amsterdam Centrum
Kerkstraat 441
1017 HZ Amsterdam

Ja, ik meld me aan voor nieuws & tips!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

© Copyright 2024 - Back in Balans
Foto credits: José van Riele