Waarom een retreat ook voor jou goed is om te doen!

Wie denkt dat op retreat gaan een hip product van deze tijd is, heeft het mis. Al honderden jaren gaan mensen op retreat. Van oudsher bedoelt om je te bezinnen en dichterbij god of het hogere doel te komen. Dit gebeurde in een sobere omgeving met vele stilte momenten.

Retreat betekent letterlijk jezelf terugtrekken. Het concept heeft de tand des tijds overleefd. Nou ja, in een iets luxere variant, dat wel. Een beetje luxe is fijn, maar zeker niet noodzakelijk om tot de kern van jouw retreat te komen. Het is niet de luxe sauna en serene inrichting van het retreat centre, maar de stilte, die jou retreat tot een succes maakt. Een stilte moment is overal te creëren. Ook in jouw fijne huis!

Juist wanneer je het druk hebt, kan een retreat je enorm ondersteunen en de druk van de ketel halen!
Het uitstellen van een retreat omdat je geen tijd hebt, is helemaal niet nodig! Je hebt er namelijk geen hele week voor nodig om de positieve effecten te ervaren. Wanneer je met regelmaat een dag of middag de tijd neemt om jezelf los te koppelen van alle hectiek en prikkels om je heen, kom je al een heel eind. Gun jezelf een middag- of day-retreat.

Mensen die vaker de stilte op zoeken zijn meer gefocust, creatiever, schieten minder snel uit hun slof, hebben minder last van angsten en meer zelfvertrouwen… 


De lijst is nog veel langer, maar voor mij is bovenstaande al genoeg reden om met regelmaat mijn eigen home retreat te houden. Iedere woensdagavond bouw ik mijn eigen feestje 🙂

Wat levert een home retreat nog meer op?

  • Je geeft jezelf ademruimte. Hierdoor overzie je situaties beter.
  • Het wegnemen van prikkels geeft je letterlijk en figuurlijk een heldere blik. Dit helpt je bewuste keuzes voor jezelf te maken.
  • De verruiming van je blik, die stilte je oplevert, doet je situaties vanuit een ander perspectief bekijken. Dit kan antwoorden geven op vragen die je hebt.
  • Door je dagelijkse ritme te onderbreken, ben je beter in staat om patronen te doorzien en eventueel te veranderen.
  • Met de kalmte en rust die je na je retreat meeneemt, ben je instaat om beter te luisteren, en iemand de ruimte te geven om uit te praten. Tegelijkertijd heb je de rust om net even iets meer de tijd te nemen voor je reageert. Hierdoor haal je ruis weg die verbinden en een heldere communicatie in de weg staat.
  • Een retreat geeft je inzichten. Je geeft jezelf makkelijker de ruimte om te zijn wie je wilt zijn. Je staat weer wat steviger in je schoenen.
  • De lijst is nog veel langer, maar daar mag je zelf achter komen tijdens jouw retreat

En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle fysieke gezondheidsvoordelen. Alles overkoepelend is het verlagen van je stresslevel. We weten allemaal wat minder stress doet voor je welzijn!

Een retreat is dus zeker niet alleen maar hip, maar vooral ook heel erg nuttig! 

Laat mij je helpen
Ik heb een online programma samengesteld, waarmee jij in een handomdraai jouw eigen home-retreat organiseert! Het programma bevat alles wat jij nodig hebt om je eigen home retreat te organiseren. Een e-book vol informatie, een checklist en draaiboek en een aantal fijne video-lessen die je helpen je lichaam te ontspannen en je mind de ruimte te geven. Het fijn is, dat je 3 maanden onbeperkt toegang hebt, tot het programma. Je kunt dus in die drie maanden de lessen en het ebook met informatie zo vaak inzetten als je wilt! Klik hier voor meer informatie.

Gun jezelf een moment in het moment en voel wat dit voor jou doet!
Laat het excuus van geen tijd los en voor het geld hoef je het ook niet te laten! Voor slechts €24,- heb je 3 maanden onbeperkt toegang tot het programma. Als je drie maanden lang 1 retreat per maand inplant, kost het je €8,- per 
Retreat. En daarnaast kun je de lessen ook los doen als begin of afsluiting van je dag.
Bonuslessen: BiB Pilates en een Easy Yoga les.

Tip: Nodig iemand uit en beleef samen jullie Home Retreat!

Bestel hier jouw Create Your Own Home Retreat. Liever nog iets meer informatie? klik dan hier. En bij twijfel mag je altijd mailen.