Cursus Starten met Ashtanga Yoga

 

Ashtanga: een yoga-beoefening die je in al je fases van je leven ondersteunt.

Ashtanga yoga bestaat uit een vaste serie van houdingen (asana’s) die wel rustig en vloeiend in elkaar overlopen maar waar geen ingewikkelde choreografie bij komt kijken. De houdingen zijn gemakkelijk aan te passen zodat het bij jouw behoeftes en levensstijl past.

De beoefening van deze vorm van yoga maakt je lichaam en geest sterker en flexibeler, creëert een energieke balans, meer rust, ruimte en focus. Deze positieve effecten neem je mee in je dag!

Na verloop van tijd raak je vertrouwd met de volgorde en houdingen. Doordat je steeds hetzelfde doet (en nee, dat is niet saai!) leer je je lichaam en jezelf steeds beter kennen.

In deze 5 weekse curus, leer je stap voor stap de basis van de Ashtanga yoga in de vorm van een (ver)korte vaste serie.

Het voordeel van deze vaste serie is dat je ‘m uiteindelijk, zelfstandig, en overal kunt doen; thuis voordat je naar je werk gaat, als verkwikkend begin van je weekend of op je vakantieadres.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van 7 deelnemers. Er is dus heel veel persoonlijke aandacht. De cursus is een cadeautje aan jezelf die je dagelijks kunt inzetten!

Algemene informatie en aanmelden

Hoe ziet de les eruit?

In de wekelijkse lessen leer je stap voor stap de basis van de Ashtanga yoga serie. Aan het begin van de les is er een korte uitleg over een van de elementen van Ashtanga: de adem (ujjayi), de blik of focus (drishti), de energiesloten (bandha’s) en het bewegen op de adem (vinyasa). Aan het eind van de les is er ruimte voor vragen.

Wat levert het je op?

Aan het einde van de cursus heb je de houdingen van een (ver)korte ashtanga serie allemaal aangeleerd. Je krijgt de serie mee op papier, zodat je hem thuis zelfstandig kunt blijven doen.

Ashtanga heeft een positief effect op je fysiek, mentaal en energetisch lichaam:

 • meer energie
 • spanningsklachten verminderen
 • stofwisseling verbetert
 • slaappatroon verbetert
 • spieren en gewrichten worden sterker en soepeler
 • lichaamshouding verbetert
 • stress-niveau neemt af
 • je wordt je meer lichaamsbewust
 • en meer… de lijst met positieve effecten is lang
Data, tarief en aanmelden

Data
Lesdag donderdag 19:15 – 20:15 uur
Start bij voldoende animo

Tarief
€92,50 voor 5 lessen (€18,50 p.les)
Het is in overleg mogelijk, om 1 gemiste les, in te halen in een andere les van het Back in Balans lesrooster.
Les in groep van 7 deelnemers.
Inclusief thee 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het momoyoga boekingsrooster van Back in Balans. Klik op de boekingsbutton boven dit bericht. Als je nog geen lid bent van Back in Balans, dien je je eerst aan te melden. Hier zitten geen kosten of verplichtingen aan vast. 

Annuleren

BiB geeft 100% restitutie tot 4 weken voorafgaand aan de startdatum van de workshop/cursus. Bij afmelding tot 3 weken voorafgaand aan de workshop/cursus, vindt er een restitutie plaats van 50%, daarna vindt er geen restitutie meer plaats. De plek kan wel overgedragen worden aan een ander in overleg met BiB. De strip kan niet gebruikt worden voor andere diensten van BiB

Zie hier de volledige algemene voorwaarden

 

Locatie

Deze workshops wordt gegeven in de huiselijke studio in de Watergraafsmeer. De studio is op 10 minuten lopen van het Amstelstation.

 • Studio Watergraafsmeer
  Reaumurstraat 34
  1097 RH  Amsterdam

 

Voor wie

Deze cursus is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met Ashtanga of de beoefening van de serie weer wil oppakken of verdiepen. Twijfel je? Neem dan, per mail, contact op met Back in Balans: info@backinbalans

Kleding
Trek kleding aan waar je je goed in kunt bewegen. Eventueel laagsjes omdat stilzitten en beweging zich in deze les afwisselen.  
Docent

Maroesja is de vaste docent op de maandag Easy Yoga en verzorgd deze magische workshop.

Maroesjs heeft haar wortels liggen in de dans. In 2002 is ze in contact gekomen met Ashtanga Yoga en sindsdien inspireert yoga haar.
In 2008 volgt ze de Teachertraining tot yogadocent en start ze met lesgeven. In 2023 is ze afgestudeerd aan de Yoga Therapy Institute. Met haar kennis gaat ze dieper in op de (preventieve) gezondheidsaspecten van yoga. Dit alles verwerkt ze in haar lessen.

Maroesja weet, met haar rustige energie en kennis, een veilige omgeving te creëren waar jij kunt ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen.

balans-fitheid-gezondheid

Back in Balans

Adres
Reamurstraat 34-huis
1097 RH Amsterdam

Contact
info@backinbalans.nl

Info
KVK.nr. 34310837
Cat reg.nr. 20180998
BGN reg. nr. 4683

Locaties Studio's

BiB Massagepraktijk &
Groepslessen
ma t/m do
Studio Amsterdam Watergraafsmeer
Reaumurstraat 34 - huis
1097 RH Amsterdam

Groepslessen
vrijdag

Studio Amsterdam Centrum
Kerkstraat 441
1017 HZ Amsterdam

Ja, ik meld me aan voor nieuws & tips!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

© Copyright 2024 - Back in Balans
Foto credits: José van Riele