Verdiepingsworkshop: Mobility Pilates

MOBILITY PILATES
rug, nek & schouders

Mobility Pilates richt zich voornamelijk op het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten. Concreet houdt dit in dat gewrichtsklachten afnemen en je pijnvrij kunt bewegen. Dit heeft niet alleen een positief effect op fysieke klachten, maar ook op mentale klachten. Je energie stroomt beter waardoor onder andere vermoeidheid afneemt.

Hoe mobiel je bent in je gewrichten hangt af van verschillende factoren.  Kracht, flexibiliteit en coördinatie spelen hierin een grote rol. Je kunt deze disciplines afzonderlijk trainen, maar in de Mobility Pilates, worden deze 3 disciplines in 1 oefening gegoten. De variatie aan oefeningen is enorm en maakt het dan ook nooit saai.

Tijdens deze Mobility Pilates, richten we ons op nek, schouders en rug. Je zult ontdekken waar je lichaam beperkt is in de beweging en welke oefeningen hier direct al een positief effect op hebben. Met regelmatige thuis beoefening, kun je een blijvend effect ervaren.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van 6 deelnemers. Er is dus heel veel persoonlijke aandacht. De cursus is een cadeautje aan jezelf waar nog heel lang iets aan hebt!

 

Algemene informatie en aanmelden

Hoe ziet de les eruit?

Als eerste wordt elk gewricht getest op bewegingsuitslag. Hoe groot is de beweging die je kunt maken? Is dit passend bij jouw bouw? Hoe soepel loopt de beweging? Is het resultaat te koppelen aan eventuele klachten? 

Vervolgens worden er loss oefeningen en oefenseries gedaan. Deze zijn staand, zittend of we verplaatsen ons door de ruimte. 

Om te weten of en welke oefeningen jou goed doen, wordt de beweging van het gewricht opnieuw getest.

Het karakter van de les is rustig en speels tegelijk.Er wordt gebruik gemaakt van verschillende oefenmaterialen. Tijdens de les wordt meteen het effect gemeten. In de meeste gevallen is er direct resultaat zichtbaar.

 

Met welk resultaat ga je naar huis?

Tijdens de les heb je kunnen ontdekken waar nog meer winst te behalen is in het mobiliseren van jouw gewrichten. De oefeningen die je mee naar huis krijgt geven je houvast bij het doen van de oefeningen voor meer en blijvend resultaat.

 • Soepele gewrichten
 • Verbeterde lichaamshouding
 • Meer energie
 • Pijnvrij bewegen
 • Laatste zetje naar volledig herstel na gewrichtsletsel
 • Minder spanningsklachten
 • Minder kans op blessures

 

Dag&Tijdstip, tarief en aanmelden

Dag
Dinsdag 14 november 19:00 – 21:0

Tarief
Tarief  €39,-
Inclusief thee en versnapering

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het momoyoga boekingsrooster van Back in Balans of de button op deze pagina. Klik op de boekingsbutton boven dit bericht. Als je nog geen lid bent van Back in Balans, dien je je eerst aan te melden. Hier zitten geen kosten of verplichtingen aan vast. 

 

 

Voor wie

De Mobilty Pilates is voor iedereen geschikt die gewrichtsklachten wil verminderen of voorkomen. Naarmate we ouder worden neemt de mobiliteit van de gewrichten af, de Mobility Pilates remt dit proces af. Denk hierbij aan het verbeteren van de mobiliteit van een schoudergewricht na een blessure of het langdurig werken achter de computer. Mobility Pilates bevat fysio-gerichte oefeningen en zijn geschikt om een fysio-traject te verlengen of te versterken.  (* in overleg met jouw behandelend therapeut)

Twijfel je of de les bij je past? Neem dan, per mail, contact op met Back in Balans: info@backinbalans.nl

Locatie

Deze workshop wordt gegeven op de extra locatie in de Reaumurstraat 34 huis

  Annuleren

  BiB geeft 100% restitutie tot 4 weken voorafgaand aan de startdatum van de workshop/cursus. Bij afmelding tot 3 weken voorafgaand aan de workshop/cursus, vindt er een restitutie plaats van 50%, daarna vindt er geen restitutie meer plaats. De plek kan wel overgedragen worden aan een ander in overleg met BiB. De strip kan niet gebruikt worden voor andere diensten van BiB

  Zie hier de volledige algemene voorwaarden

  Kleding & meer

  Trek kleding aan waar je je goed in kunt bewegen. Eventueel laagsjes zodat je het niet te warm of te koud krijgt. 

  De studio heeft matten, maar voel je vrij om je eigen mat mee te nemen. Een eigen dekentje kan ook fijn zijn.

  Docent

  De goedlachse Kerstin Mertig is de vaste docent bij Back in Balans op woensdag 9:15 uur Pilates. Kerstin is naast Yoga- en Pilatesdocent gecertificeerd Mobility Trainer

  Haar lessen kenmerken zich door de kalmte waarin ze haar oefeningen overbrengt, haar kennis over de gewrichten en haar humor.

   

  online-yoga-lessen-volgen

  Back in Balans

  Adres
  Reamurstraat 34-huis
  1097 RH Amsterdam

  Contact
  info@backinbalans.nl

  Info
  KVK.nr. 34310837
  Cat reg.nr. 20180998
  BGN reg. nr. 4683

  Locaties Studio's

  BiB Massagepraktijk &
  Groepslessen
  ma t/m do
  Studio Amsterdam Watergraafsmeer
  Reaumurstraat 34 - huis
  1097 RH Amsterdam

  Groepslessen
  vrijdag

  Studio Amsterdam Centrum
  Kerkstraat 441
  1017 HZ Amsterdam

  Ja, ik meld me aan voor nieuws & tips!

   

   

  dit veld niet invullen s.v.p.

  © Copyright 2023 - Back in Balans
  Foto credits: José van Riele